25 Mart 2013 Pazartesi

La Mancha / Kuruçeşme, 2013






Kendi zevkim ve seçimlerim doğrultusunda, yaşamaktan çok büyük keyif aldığım güzel şehrim  İstanbul içinde gittiğim yerler ve kısa geziler konusunda da sizlere küçük bilgiler bir takım ip uçları vereceğim.

Genelde hafta sonları yorucu bir iş haftasının sonunda yakın dostlar ve arkadaşlar ile yeni açılan yerlere gidiyoruz. Bu cumartesi için de kendimize keyifli bir mekan seçtik La Mancha. Kuruçeşme'de Migros'un hemen yanında 3 katlı bir binanın çatı katında 3 ay önce açıldı burası. Banyan isimli restoranın sahiplerinin açmış olduğu üç katlı binanın giriş katında  İncirli Şaraphane var.  Sade ve güzel döşenmiş, kavın % 95 i yerli şaraplardan oluşmakta. İkinci katta ise Kydonia isimli Girit mutfağından örnekler sunan bir meyhane yer alıyor. La Mancha'ya çıkarken asansörü kullanmıyorsanız eğer buradan geçmeniz lazım. Cumartesi gecesi silme doluydu . Bir kez kesinlikle denemem lazım diye düşünüyorum. 

En üst kat La Mancha. Genel olarak Akdeniz mutfağı deniyorsa da ağırlıklı olarak İspanyol tapasları ve italyan spagettileri var. Bir takım peynirler ve etler de İspanya'dan getirilmekteymiş. Çok rahat ve sade döşenmiş bir mekan burası.  Biz ortaya karışık bir tapas tabağı söyledik , 4 kişi için ideal büyüklükteydi. Tabağın fiyatı 69 TL idi. Ayrıca parmesan peyniri tekerinde yapılan sebzeli makarna da oldukça lezzetliydi. Makarnalar 24-33 TL arasında.Porsiyonlar büyükçe... Ayrıca değişik paellalar da vardı. Şarap listesi oldukça doyurucu... Urla'nın Vourla'sını içtik, fiyatı da bu tip restoranlara göre makuldü - şişesi 85 TL. Yemekler tad olarak ortalamanın üstünde ama çok da fazla değişik bir lezzet beklerseniz  aradığınızı bulamayabilirsiniz. 

Ama bence buranın asıl keyifli yeri Boğaz'a nazır terası. Terasta rezervasyon yapılmıyor, biz yemeği kısa keserek saat 23.00 de kendimizi buraya attık. Çok kalabalıktı. İnsanlar hem açık havada durup hem sigara içip hem de müzik dinlemek için teras barı tercih etmekteler.  Bir dj çok güzel müzik yapıyor, özellikle 1980'ler den ve Türkçe rock çalıyor.Biz sıkılmadan saat 1.30 a kadar kaldık  ve o saatte bile ciddi bir kalabalık vardı. Gelenler bayağı dans ediyor. Giden yaş grubu çok genç değil, yani bizim yaş grubundan da çok kişi vardı. İç kısım ile terası ayıran camlar da saat 23.30 dan sonra açılıp mekan büyütülüyor. Hem restoran kısmındaki hem de terasta ki barda servisten çok memnun kaldık. Herkese öneriyorum.     

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder